13/05/2019

Aangespoord door het succes van vorig jaar organiseerde Lionsclub IJsselmonde op 13 mei een tweede thema-avond over duurzaam leven. Deze thema-avond richtte zich op het tweede leven dat gebruikte materialen en afval kunnen krijgen. Hoe maken we grondstoffen uit ons afval en bereiken we een situatie dat ‘al’ ons afval nuttig wordt hergebruikt? In een viertal korte, praktische workshops vertelden moderne ondernemers, met het hart op de goede plek, hoe zij dat doen en wat hun concrete plannen voor de toekomst zijn. 

Het team van Hofstede ‘De Paradijshoeve’ verwende de aanwezigen gedurende de hele avond met culinaire verrassingen die niet alleen heel lekker waren, maar allemaal ook op een duurzame wijze waren bereid en gekweekt. De gasten maakten kennis met heerlijke amuses, met ‘vergeten groentes’, met verantwoorde drankjes en tongstrelende gerechten. 

Met alle aanwezigen ontstond een avond waarin, onder het genot van het aangename, de uitdagingen voor het voetlicht werden gebracht die er liggen voor producenten, handel, consumenten en overheden om uiteindelijk te bereiken dat “afval niet meer bestaat”. Volgend jaar komt er zeker een derde avond!